Talkoostartilla 8.8. liikutaan hyvinkääläisten urheiluseurojen tueksi

12.06.2020

Talkoostartti on 8. elokuuta Hyvinkäällä järjestettävä kävely- ja juoksutapahtuma, jonka tarkoituksena on saada hyvinkääläiset liikkumaan. Tapahtuman kautta kerätään rahaa hyvinkääläisten urheiluseurojen - kaupungin suurimpien lasten ja nuorten liikuttajien - talouden tasapainottamiseksi koronaepidemian aiheuttaman poikkeuskevään ja -kesän jälkeen. Järjestävinä tahoina ovat hyvinkääläisseurat ja Hyvinkään kaupunki.

-Tapahtumajärjestelyissä on kehitetty keino, jolla Talkoostartti voidaan tarvittaessa toteuttaa non stop -mallisesti ilman, että osallistuminen edellyttäisi kokoontumista, mikäli loppukesän koronatilanne sitä vaatii. Virallista aikaa ei mitata, vaan juoksemaan voi lähteä kukin omaan tahtiin, kertoo tapahtumakonseptin luoja, Hyvinkään Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Bruun.

-Ajatus tähän heräsi koronaepidemian syvimmässä montussa, kun tapahtumia peruttiin joka puolella ja seurankin koko vuoden turnaukset, sekä Euroliiga näyttivät olevan vaakalaudalla. Piti järjestää tapahtuma, jota ei varmalla peruttaisi, toteaa Bruun.

Hyvinkään Palloseuran lisäksi tapahtuman vastuujärjestäjänä on yleisurheiluseura Hyvinkään Seudun Urheilijat. Järjestäjät saavat myös tukea Hyvinkään kaupungin liikuntapalveluilta.

-Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu, että periksi ei anneta. Yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys on merkittävä tekijä näistä haasteellisista tilanteista uudelleen nousemiseen. Olemme liikuntapalveluissa erittäin tyytyväisiä seurojen tahtotilaan edistää liikkumista myös tällä uudella konseptilla, taustoittaa Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Osallistumismaksulla voi tukea haluamaansa urheiluseuraa

Juoksu- ja kävelytapahtuman osallistumismaksu on 30 euroa henkilöltä tai 40 euroa perheeltä. Perheeseen lasketaan kaksi aikuista, sekä lapset. Ilmoittautuja saa oman osallistumistunnuksen juoksupaitaansa, sekä tapahtuman yhteistyökumppaneiden tuotteita ja tarjouksia sisältävän tuotekassin, jonka arvo on yli 50 euroa.

-Ilmoittautumisen yhteydessä kukin saa itse päättää, mille hyvinkääläiselle urheiluseuralle haluaa osoittaa kymmenen euron osuuden osallistumismaksusta. Tämä summa siirretään lyhentämättömänä valitun seuran toiminnan tueksi. Emme siis kerää rahaa vain tapahtumaa järjestäville seuroille, vaan autamme myös muita, taustoittaa Hyvinkään Seudun Urheilijoiden urheilukoordinaattori Mirka Tuisku.

-Koronaepidemia aiheutti monelle seuralle sekä taloudellisen, että toiminnallisen kuopan, josta nyt loppuvuoden ajan pyritään kipuamaan ylös. Toivomme, että tapahtuma tuo seuroille, paitsi taloudellista tukea, myös piristystä kesän toimintaan ja seurayhteisöllisyyteen, sekä myös seurojen väliseen yhteistyöhön, Tuisku kertoo tapahtuman tavoitteista.

Työ- ja seurayhteisöt haastetaan liikkumaan - kilometrikisassa palkintoja aktiivisille yhteisöille

Tapahtuman liikuttavuus ei jää pelkkään tapahtumapäivään, vaan myös työ- ja seurayhteisöt voivat kilpailla keskenään kilometrikisoissa. Työyhteisöjen kilometrikisassa työntekijämäärään suhteutettuna eniten liikkuva yhteisö palkitaan Uudenmaan Osuuspankin yhteisöllisyyttä lisäävällä palkintona tapahtuman jälkeen.

Urheiluseurojen välisessä kilometrikisassa kilpaillaan myös kilometreistä ja eniten niitä kerännyt urheiluseura palkitaan Intersport Hyvinkään varustepalkinnolla.

Lisätietoja:
Janne Bruun, Hyvinkään Palloseura 
myynti ja markkinointi, viestintä, yritysyhteistyö
janne.bruun@hyps.fi
p. 040 485 5622

Mirka Tuisku, Hyvinkään Seudun urheilijat, seurayhteistyö
mirka.tuisku@hsu.fi
p. 040 759 5251

Jarmo Vakkila, Hyvinkään kaupunki, liikuntapäällikkö
jarmo.vakkila@hyvinkaa.fi
p. 040 809 4386

Ilmoittautuminen seurojen kautta tai tapahtumasivuilla

Tapahtuman ilmoittautuminen on käynnissä 12.6. lähtien, aina 2.8. saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu tapahtumaan sitoutuneiden seurojen verkkosivuilla tai tapahtumasivuilla, osoitteessa voimatahtosydan.fi/talkoostartti.