Mistä on kyse?

Talkoostartti on 11.9.2021. järjestettävä kävely- ja juoksutapahtuma, jossa juostaan tai kävellään hyvinkääläisen urheiluseuratoiminnan hyväksi.

Tapahtuman vastuujärjestäjinä toimii kolmen urheiluseuran, Hyvinkään Palloseuran, Hyvinkään Seudun Urheilijoiden, sekä Hyvinkään juoksijoiden koalitio järjestäjäkumppaneinaan Hyvinkään kaupunki ja Hotel Sveitsi. 

Tapahtumassa järjestetään sekä 5 ja 10 kilometrin harrastematkat ilman ajanottoa, että 10 kilometrin ja puolimaratonin kilpamatkat henkilökohtaisella ajanotolla. 

Sekä harraste, että kilpamatkoilla järjestetään lisäksi jänislähtöjä eri tavoiteaikoihin.

Tapahtuman kilpailukeskus sijaitsee Hotel Sveitsin pihamaalla, jossa paikalla ovat tapahtuman yhteistyöseuroja ja -yrityksiä. Kilpailureitit kulkevat Hyvinkään Sveitsin luonnonläheisissä maisemissa. Reittien alustana on sorapinta.

Voit osallistua Talkoostartin harrastematkoille myös täysin itseksesi, omavalintaisella reitillä.

Tapahtumalla pyritään tukemaan hyvinkääläistä seuratoimintaa toiminnallisesti ja taloudellisesti toipumaan kevään koronakriisistä.

Miksi ilmoittautuisit mukaan?

  • Tapahtuman tuotoilla tuetaan paikallisen urheiluseuratoiminnan elpymistä koronaepidemian taloudellisista ja toiminnallisista vaikutuksista
  • Jokaisesta osallistumismaksusta voi osallistuja päättää, mille hyvinkääläisseuralle osoittaa 15 euron tuen osallistumismaksustaan
  • Tapahtuman tuottaessa yli 15% voiton, käytetään loppusumma vähävaraisten hyvinkääläisperheiden lasten harrastamisen tukemiseksi
  • Jokaiselle osallistujalle sisältyy osallistumismaksuun osallistujan tuotekassi, joka sisältää hyvinkääläisten yritysten, seurojen sekä kaupungin liikuntapalveluiden tuotteita ja aitoja etuja (arvo vähintään 50€)

Tapahtumakeskuksessa Hotel Sveitsissä koko perheen ohjelmaa, yhteislähdöt, sekä upeat Sveitsin alueen palvelut

Tapahtumapäivänä järjestetään tapahtumakeskuksessa, Hotel Sveitsin alueella, hyvinkääläisten seurojen tapahtuman yhteistyökumppaneiden sekä Hyvinkään liikuntapalveluiden toimesta ohjelmaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Reitti kulkee Sveitsin uljaissa luonnonläheisissä maisemissa

Juoksua varten tapahtumajärjestäjät laativat kilpailureitin, joka kulkee Sveitsin sorapintaisten kevyenliikenteen väyliä pitkin. 

Reitin varrella on juomapisteitä, joissa on tarjolla järjestäjän toimesta vettä, mutta niille on mahdollista tuoda myös omia urheilujuomapullojaan. Omat pullot tulee merkitä näkyvästi ja muiden pulloista ei missään tapauksessa saa juoda. Juomapisteillä huolehditaan tarvittavista hygieniajärjestelyistä.

Reitti on opastettu kyltein, mutta osallistujan on syytä tutustua reittiin myös etukäteen huolella. Reitti julkaistaan touko-kesäkuussa 2021.

Tapahtuma järjestetään myös sosiaalisessa mediassa - Osallistu tapahtumaan omilla julkaisuillasi

Tapahtuman yksi olennainen elementti on sosiaalinen media.

Osallistu sinäkin tapahtuman toteutukseen ja julkaise treenikuvasi somessa tunnisteella #talkoostartti.

Parhaat ja aktiivisimmat julkaisut palkitaan!

Työyhteisöille kilometrikisa tapahtuman alla - voittajalle upea, yhteisöllinen palkinto

Ennen tapahtumaa, voi Talkoostarttiin osallistua työyhteisöjen kesken kilometrikisassa ja seurayhteisöjen kesken aktiivisuuskisassa.

Työyhteisöjen kilometrikisassa kerätään kilometrejä valmistautuessa tapahtumaan. 

Kilometrejä merkitään tapahtuman alla verkkolomakkeeseen ja ennen tapahtumapäivää ennakkoon kerätyt kilometrit lasketaan yhteen. Kilometrikisan kilometrejä kerätään 1.4.-10.9. välisenä aikana.

Kisassa työyhteisön kokoon suhteutettuna eniten kilometrejä kerännyt yhteisö palkitaan Uudenmaan Osuuspankin tarjoamalla upealla yhteisöllisellä palkinnolla. 

Tapahtumassa kuljetut kilometrit tuplataan ja kerättyjen kilometrien kokonaissumma jaetaan ilmoitetulla työyhteisön koolla (min. 5 henkilöä). 

Kilometrikisa vaatii työyhteisöiltä ennakkoilmoittautumisen mukaan kilometrikisaan.

Välitä siis sanaa myös työpaikallasi ja lähtekää talkoisiin oman hyvinvointinne, sekä hyvinkääläisen urheiluseuratoiminnan hyväksi!

Seurayhteisöille aktiivisuuskisa - Eniten liikuntaminuutteja kerännyt seura palkitaan

Seurayhteisöt keräävät kisan alla liikuntaminuutteja. Minuutteja kertyy harjoitustapahtumista, sekä omatoimiharjoittelusta.

Liikuntaminuutit kirjataan verkkolomakkeelle, jonka perusteella seuran jäsenmäärään suhteutettuna eniten liikuntaminuutteja kerännyt seura palkitaan Intersport Hyvinkään upealla liikuntaa lisäävällä palkinnolla.

Liikuntaminuutteja kerätään 1.4.-10.9. välisenä aikana.

Minuutteja seuran plakkariin voi kerätä kuka tahansa, vaikka ei seuran jäsen olisikaan.

Tärkeintä ei ole menestyminen,
vaan osallistuminen!